Oppholdstillatelse i Tyrkia

Oppholdstillatelse i Tyrkia

Oppholdstillatelse i Tyrkia

Lov om utlendinger og internasjonal beskyttelse datert 2013 regulert og introduserte mange rettigheter for utlendinger i Tyrkia og potensielle innvandrere. En av de viktigste reguleringene som ble brakt av denne loven, er at jeg erutlendinger rett til å søke om midlertidig oppholdstillatelse i Tyrkia.

Det finnes flere ulike typer oppholdstillatelse, fra lang til kort, for forskere, studenter, idrettsutøvere, ektefeller til tyrkiske borgere, eiendomsbesittere, kandidatkandidater etc. Den vanligste typen oppholdstillatelse som passer for de fleste utlendinger , er kortsiktig turistoppholdstillatelse.

Korttidsreisende oppholdstillatelse i 1-2 år gis til utlendinger som behørlig søker og anskaffer alle nødvendige dokumenter. For å søke skal en utlending dokumentere sin bostedsadresse i Tyrkia. Man kan gjøre det ved å kjøpe en fast eiendom , signere en notarisert leieavtale eller få et garantibevis fra den personen som søkeren bor med.

Familiemedlemmer til søkeren (ektefeller og småbarn) kan enten sende inn en egen søknad sammen med søkeren , eller de kan søke om «familieoppholdstillatelse» etter at den første søkeren har fått sin oppholdstillatelse.

De andre nødvendige dokumentene for kortvarig oppholdstillatelse er enkle å anskaffe, som helseforsikring, pasks kopier og fotografier. Skatter og avgifter for søknaden avhenger av søkerens nasjonalitet og lengden på oppholdsperioden.Etter at alle nødvendige dokumenter er anskaffet, fyller søkeren ut søknadsskjemaene og får en avtale for et intervju i immigrasjonskontoret. Avtale er vanligvis gitt innen 2 -3 uker etter søknadsdato, avhengig av sesong og hvor opptatt immigrasjonskontoret er for tiden.

Søkeren kan enten være til stede under intervjuet på innvandringskontoret eller ha en advokat som representerer ham / henne. Hvis alle nødvendige dokumenter er behørig presentert og ther e er ikke noe utenom det vanlige som ville hindre fremmede fra lovlig opphold i Tyrkia, underlagt skjønn av immigrasjonskontoret, er utlending innvilges en midlertidig dokument bosted. Med dette dokumentet kan søkeren være bosatt i Tyrkia til oppholdstillatelseskortet kommer til sin adresse . Hvis søkeren ønsker å forlate Tyrkia, med dette midlertidige oppholdsdokumentet, kan han / hun returnere innen 15 dager uten å kreve et annet visum.

Avhengig av sesong og arbeidsbelastning av innvandringskontorene, sendes det offisielle oppholdstillatelsenes identitetskort til søkerens adresse innen ca 1 måned fra datoen for avtalen.

Etter oppholdstillatelsen utløper, kan utlendinger søke om forlengelse av oppholdstillatelsen. For å utvide, må utlendinger dokumentere tilstrekkelig inntekt for å fortsette å bo i Tyrkia. Slike inntekter kan dokumenteres via bankopplysninger oppnådd av tyrkiske banker .

En annen viktig merknad å huske på er at han ikke immigrasjonskontoret ikke tillater 3. part (f.eks «Konsulentfirmaer» eller «byråer» ) for å representere utlendinger i søknad om oppholdstillatelse, fordi tyrkisk lov bare tillater tyrkiske advokater å legitimere utlendinger i innvandringskontorer . Det er flere viktige fordeler med å ansette en advokat for søknad om oppholdstillatelse:

Hvis du ansetter en advokat , vil advokaten være din juridiske representant og advokat. En advokat kan følge deg under avtalen i innvandringskontoret , kan snakk med offiseren som har ansvaret for å vurdere og ta den endelige avgjørelsen om søknaden din. En advokat kan signere programmene og kontraktene på dine vegne . I tilfelle en feil eller et problem vil advokaten være juridisk ansvarlig og ansvarlig for hele prosessen og alle feilene.

Tyrkia advokat Baris Erkan Celebi gir utlendinger juridiske tjenester og representasjon under oppholdstillatelsen søknad. Disse tjenestene inkluderer rådgivning om den kompliserte prosessen med oppholdstillatelse, signering og notarisering av leieavtalen, innhenting av nødvendige dokumenter, innhenting av skatteidentifikasjonsnummer , utfylling og innlevering av søknadsskjema for oppholdstillatelse, forbehold av avtaledato s, å være tilstede og representere søkeren i løpet av avtalene , tar oppholdstillatelseskortet fra innvandringskontoret og på rette måte forfaller hele oppholdstillatelsesprosessen til slutten.