Kjøpe eiendom i Tyrkia

Kjøpe eiendom i Tyrkia

5 FLESTE – SPØRGSMÅL OM KJØP AV EIENDOM I TURKIET

1) Hvordan lovlig kjøpe en eiendom i Tyrkia?

I tyrkisk lov, eiendomsmegling kjøpskontrakter bare bli utarbeidet av og signert i land registret kontor ( “ Tapu ”) . Eventuell annen skriftlig kontrakt om salg av eiendom er ugyldig, uavhengig av om prisen på eiendommen er betalt. Man kan ikke kjøpe en leilighet ved å signere en enkel kontrakt med selger og / eller eiendomsmegleren og betale prisen ; dette kan ikke vektlegges nok .

Den vanligste typen tvist i eiendomsretten er når kjøperen betaler prisen for en leilighet til selgeren og selgeren ikke selger leiligheten. Selv om kjøperen betaler prisen for en leilighet ved bankoverføring til selgeren, er ikke selgeren rettslig forpliktet til å selge leiligheten , med mindre han har signert en offisiell kontrakt for en offentlig notarius eller i jordskifteretten.

For utlendinger som ikke kjenner loven og tollene i Tyrkia, kan det å kjøpe en leilighet være komplisert, spesielt hvis selgeren eller eiendomsmegleren ikke er veletablerte parter. For å lovlig og sikkert kjøpe en leilighet i Tyrkia uten å risikere sparepengene dine, anbefales det sterkt at du rådfører deg med en eiendomsadvokat og fullfører transaksjonen under advokatens tilsyn. En eiendomsadvokat sikrer ikke bare transaksjonen, men sjekker også de nødvendige tillatelsene på leiligheten.

 

2) Hva er kostnadene ved å kjøpe en eiendom i Tyrkia?

  • Eiendomskjøpsskatten, som betales på kjøpsdatoen, er 3% av den deklarerte eiendomsverdien .
  • Tinglysingsgebyr, som betales på kjøpsdatoen, er rundt 1000 TL.
  • Obligatoriske premier for jordskjelvforsikring, som utbetales etter kjøpet, ligger omtrent på 250 TL årlig, avhengig av type, størrelse og verdi på eiendommen.
  • Kostnader for tilkobling av vann og elektrisitet, inkludert sikkerhetsforekomster, er rundt 1000 TL , som betales etter kjøpet av eiendommer og før verktøyene er tilkoblet.
  • Mellom rundt 600-1000 TL for en undersøkelsesrapport, også kjent som ekspertrapporten. For utenlandske kjøpere er det siden mars 2019 obligatorisk å innhente en undersøkelsesrapport utstedt av et autorisert landmålerfirma. Denne rapporten er et av dokumentene som er levert til jordskifteretten når du søker om kjøp av eiendom. Denne ekspertrapporten undersøker eiendommen, bestemmer markedsverdien og de positive og negative sidene ved eiendommen som påvirker verdien . Denne rapporten ble gjort obligatorisk i mars 2019 for å beskytte interessene til utenlandske kjøpere i Tyrkia.

 

3) Hvor mye koster kommisjonene til eiendomsmeglerne i Tyrkia?

Eiendomsmeglere kan belaste som provisjon maksimalt 4% av eiendomsverdien pluss merverdiavgift, a per artikkel 20 i forordningen om handel med eiendommer, publisert av toll- og handelsdepartementet den 05.06.2018 i Official Gazette nummer 30442 .

Disse 4% fordeles vanligvis mellom kjøper og selger, som 3% og 1% eller 2% og 2%. Når du er enig om provisjonen med en eiendomsmegler, anbefales det at du sørger for at agenten ikke belaster mer enn totalt 4% fra kjøperen og selgeren.

 

4) Hvordan søke om oppholdstillatelse eller statsborgerskap etter å ha kjøpt eiendom i Tyrkia?

Etter at du har kjøpt boligeiendommer , kan du søke om oppholdstillatelse basert på eiendommen. Etter at du har fått oppholdstillatelse, hvis du bor i Tyrkia kontinuerlig i 5 år ved å utvide oppholdstillatelsen, med forbehold om oppfyllelsen av andre vilkår som er diktert av tyrkisk statsborgerskapslov, kan du søke om tyrkisk statsborgerskap på slutten av 5 år . For mer informasjon om oppholdstillatelse, se denne lenken .

Hvis eiendommen du kjøper blir vurdert til minst 250.000 USD, kan du søke om tyrkisk statsborgerskap umiddelbart. For mer informasjon om tyrkisk statsborgerskap, se denne lenken .

 

5) Hvor mye er den årlige skatten på eiendomseiendom i Tyrkia?

I større byer som Istanbul, Antalya, Ankara og İzmir er den årlige eiendomsskatten 0,2% av eiendomsverdien, som bestemmes av den lokale kommunen. Denne eiendomsskatten blir betalt til kommunen i to avdrag i mai og november hvert år.

 

Antalya advokat Baris Erkan Celebi og hans Antalya advokatfirma tilby juridiske rådgiver og representasjon for kjøp av fast eiendom s , herunder anskaffelse, undersøke og gi råd om undersøkelsen rapporten, gi råd om eiendom i form av sikkert kjøpe eiendommen uten heftelser i skjøtet , kjøpe eiendommen på vegne av klienten via en fullmakt om nødvendig , kontrollere bygningens og boligtillatelsene til eiendommen, sjekke om det er registrert pantelån eller vedlegg på eiendommen, hjelpe til med søknad og avslutning av tinglysingsprosessen og søke om , forfølge og avslutte oppholdstillatelse og / eller tyrkisk statsborgerskapsprosess dersom det blir forespurt .