Verblijfsvergunning in Turkije

Verblijfsvergunning in Turkije

VERBLIJFSTITEL IN TURKIJE

Wet op vreemdelingen en internationale bescherming van 2013 gereguleerd en ingevoerd veel rechten voor buitenlanders in Turkije en potentiële immigranten. Een van de meest belangrijke verordening die door deze wet i s buitenlanderswerd gebracht recht om een aanvraag voor een tijdelijke verblijfsvergunning in Turkije.

Er zijn verschillende soorten verblijfsvergunningen, van lange termijn tot korte termijn, voor wetenschappers, studenten, sporters, echtgenoten van Turkse burgers, eigenaars van onroerend goed, afgestudeerden van masteropleidingen, enz. De meest voorkomende verblijfsvergunning, die geschikt is voor de meeste buitenlanders , is een verblijfsvergunning voor korte tijd.

Korte termijn verblijfsvergunning voor toeristen voor 1-2 jaar wordt verleend aan buitenlanders die naar behoren toepassen en alle benodigde documenten te verkrijgen. Om een vreemdeling toe te kunnen passen, moet hij zijn / haar woonadres in Turkije documenteren. Dat kan door een onroerend goed te kopen , een notariële huurovereenkomst te tekenen of een garantieverklaring te verkrijgen van de persoon met wie de aanvrager woont.

Familieleden van de aanvrager (hun echtgenoten en minderjarige kinderen) kan ofwel een aparte aanvraag indienen samen met de aanvrager, of ze kunnen een aanvraag voor “family verblijfstitel” na de eerste aanvrager een van zijn / haar verblijfsvergunning.

De overige vereiste documenten voor een verblijfsvergunning voor de korte termijn zijn eenvoudig te verkrijgen, zoals een ziekteverzekering, paspoortkopieën en foto’s. Belastingen en vergoedingen voor de aanvraag zijn afhankelijk van de nationaliteit van de aanvrager en de duur van de verblijfsduur. Nadat alle benodigde documenten zijn aangeschaft, vult de aanvrager de aanvraagformulieren in en krijgt een afspraak op het immigratiekantoor. Afspraken worden meestal binnen 2 weken na de aanvraagdatum gegeven, afhankelijk van het seizoen en hoe druk het immigratiekantoor momenteel is.

De aanvrager kan aanwezig zijn tijdens de benoeming op het immigratiekantoor of door een advocaat die hem / haar vertegenwoordigt. Als alle vereiste documenten naar behoren zijn ingediend en er niets buitengewoons is dat de buitenlander belet om legaal in Turkije te verblijven, wordt de buitenlander, afhankelijk van de discretie van het immigratiekantoor, een verblijfsvergunningkaart verstrekt. Het hele proces wordt meestal een maand lang afgerond ,afhankelijk van het seizoen en hoe druk het immigratiekantoor momenteel is.

Na het verstrijken van de geldigheidsduur van de verblijfsvergunning zijn buitenlanders vrij om een ​​verblijfsvergunning aan te vragen. Om uit te breiden, moeten buitenlanders voldoende inkomsten documenteren om in Turkije te blijven wonen. Genoemde inkomsten kunnen worden gedocumenteerd via bankafschriften.

Turkije Advocaat Baris Erkan Celebi biedt buitenlanders juridische diensten en vertegenwoordiging tijdens de aanvraag van de verblijfsvergunning. Deze diensten omvatten onder meer advies over het gecompliceerde proces van verblijfsvergunning, ondertekening en notariëren van de huurovereenkomst, het verkrijgen van de vereiste documenten, het verkrijgen van een fiscaal identificatienummer, het invullen en indienen van de aanvraagformulieren voor de verblijfsvergunning, het reserveren van afspraken , het aanwezig zijn en het vertegenwoordigen van de aanvrager. tijdens de afspraken , het nemen van de verblijfsvergunning kaart van het immigratiekantoor en naar behoren na de hele verblijfsvergunning proces tot het einde.